Den første bestyrelse for www.smaabaadsklub1.dk

Hjemmesiden vedligeholdes af webmaster der sammen med redaktører fra FTK og SSK træffer beslutninger om alt, der har med hjemmesiden at gøre.
Her er en præsentation af den første bestyrelse bag hjemmesiden

Jørgen Müller

Webmaster Jørgen Müller
startede som småbådsfisker tilbage i slutningen af 80 erne, det var dengang der ikke var ret mange, der dyrkede trolling, ligesom udstyr til trolling kun fandtes i meget begrænset omfang.
Dengang foregik alt fiskeriet omkring Ven, og ja der blev fanget fisk, men der var mange nul-ture.
Senere kom trollingfiskeriet til Køge Bugt hvor han var så heldig at få den første havørred over 8 kg. som blev offentliggjort. Året efter blev Scandinavic Trolling Master flyttet til Køge Bugt, med et meget voldsomt resultat, for han har aldrig, hverken før eller siden, set så mange fisk bliver indvejet til en konkurrence.
Højdepunktet i trolling karrieren kom, da han i 2000 var på den første tur til Simrishamn i sin nye båd, en Cutter Profisher 182. Efter at have brugt 10 dage til at indfiske båden, var han så heldig, at fange og lande en laks på 23,8 kg.
Selv om han senere har fanget andre "store" laks, så glemmer han aldrig den oplevelse.
Computeren kom ind i webmasters dagligdag midt i 90 erne, det var dengang computeren hed DX-2 og styresystem Dos 3.1. Kærligheden var databaser, hvor MS Access var den foretrukne. Langsomt kom internettet snigende, og ret hurtigt fik han etableret sin første hjemmeside.
Under "trollingkrisen" blev der etableret kontakt til Danmarks Småbådsfiskeklub nu omdøbt til Sjællands Småbådsfiskeklub, og i november 1999 overtog han deres hjemmeside. I efteråret 2000 forelå det første udkast til en hjemmeside for Danmarks Småbådsfiskeklubber, og den blev sat i værk 1. januar 2001.

Laks på 18,3 kg. fra Pukavigen 2004 Bo Andersen fra SSK startede med fiskeri som 12 årig, hvor han cyklede ned i frihavnen her i København for at fiske diverse fladfisk og hvillinger. Hvis de var heldige, så også en lille torsk. Senere fiskede han i den første put og take sø i København. Det var den ene af de 4 søer lige over for søpavillonen.
Min far tog mig også med på diverse fisketure rundt på Sjælland og det gav en del oplevelser.

I en del år havde jeg arrangeret firma fisketure med kutter men jeg har altid ønsket mig at få fod på egen båd.

Vedr. småbådsfiskeri så startede det omkring 1995, her fik jeg fat i en jolle 13 fod og en lille påhængsmotor. Jollen blev lagt for svaj lige uden for Humlebæk havn, og der blev fanget rigtig mange torsk og lidt havørred samt diverse fladfisk.
Der blev faktisk også købt et ekkolod type lowrance x65 og et par mure snore samt et par blylodder på ca. 2 kg. Det var starten til det med downrigger, men jeg havde faktisk brugt bly paravaner og dipsyer i flere år inden og fanget mange gode fangster.

Men jeg ville mere, og min næste båd det blev en Cresent 535 Classic, for den skulle dække både mit og familiens behov, og efter et par år blev den ombygget, for den skulle jo ligne en rigtig trolling båd. Det var her min interesse var, og det var start skuddet til noget man bliver vildt afhængig af i hvert fald i mit tilfælde.

Så det blev til ture både til Simrishamn, Pukaviken og Bornholm og det blev til en del laks i den tid.

Sidste år købte jeg en Merry Fisher 625, som normalt ligger i Simrishamn i 9 måneder om året. Om sommeren tages den hjem hvor den lægges på en gæsteplads i en havn langs Øresund, så familien også kan få glæde af den.
Det er en båd som jeg er blevet rigtig glad for, og som giver mig og min familie mange muligheder for at bruge båden, både til fiskeri men også til week-end ophold i diverse havne.

Jeg blev medlem i SSK sommeren 1999 grundet en billig forsikringsordning til båden, men fandt ud af, at klublivet var vældigt spændende, og i året 2000 blev jeg valgt ind som Kasserer og var det i de næste 4 år. Herefter blev jeg suppleant, hvor jeg nu tager mig af havneaftaler og det sidste er som redaktør for SSK´s hjemmeside.

Claus Bjørn Jeppesen Redaktør Claus Bjørn Jeppesen fra FTK startede som småbådsfisker tilbage i 1989, hvor han købte den første jolle på 14 fod med 2 påhængsmotorer til kr. 3500,-

På det tidspunkt var han formand for Karup Lystfiskerklub, og fiskede en del i Karup å og på kysten i Limfjorden. Han var også medlem af Viborg havfiskerklub, hvor også Jens Plough Hansen var medlem. Vi havde her årlige ture til Korshamn i Sydnorge, og han drømmer stadig om at komme derop igen med sit eget udstyr, frem for den gamle Volvo Penta 14 HK og en lejet 14 jolle. Mon ikke det lykkedes igen.

Lidt maling og en kraftig overhaling af motorene, og han var klar til at udforske Limfjorden, hvor bådens første trolling tur foregik i Lovs bredning, med et par hjemmelavede downriggere bestående af en lille arm med små plast kabeltromler.
Turen endte med, at han fandt ud af, at båden var for lille, så turen gik forbi Herning Bådcenter hvor han samme dag fik en god byttepris på en Theri 6020 med en 25 hk Yamaha.
I denne båd var der mange ture i Limfjorden, Lillebælt og Glatved strand.
Første tur med et par dyrt indkøbte Cannon Eeasy troll, DE LUX udstyr den gang, foregik fra Glatved Strand, hvor "Kvote" Kaj, kendt fra Jens Plough`s bøger om Simmested å, og hans søn var med på deres første trolling tur. Første hug var en Slethvar under målet, ikke det man forventede, når man lige skulle indvie et par udestående i trollingens kunst.
Efter et par år dukkede der engang imellem flere både op med trolling udstyr på i Jylland, og Jysk småbådsfiskeklub blev en realitet, hvor han var medlem og aktiv i de første 4 år.
I dag er alle hans fluestænger solgt, alt er sadlet om til havfiskeri og trolling.

Jobbet som flytekniker på Draken flyet Flyvestation Karup, blev nedlagt i dec.1993 og familien blev forflyttet til Sønderjylland, og Lillebælt blev efterhånden til hjemmevand.
Efterhånden kom der flere og flere trolling fiskere i bæltet, og nye bekendtskaber opstod. De fleste var Fynboer og medlem af Fyns trolling Klub, og efterhånden følte han sig mere hjemme sammen med de fynske småbådsfiskere, og skiftede derfor klub og blev medlem af Fyns trolling Klub. Også ret hurtigt medlem af bestyrelsen hvor han har siddet siden 1998.

Theri jollen blev skiftet ud med en dejlig Shetland Cadet som de næste 10 år var base for mange dejlige fisketure i både ind, som udland.
Shetlanden blev for nylig skiftet ud med en større Drago 570, monteret med en 70 HK Suzuki.


Til toppen af siden!


Tryg Forsikring
Dalager Maskinfabrik
Honda Shoppen
Garmin Elektronik
Palby Marine
West Bådudstyr
Stenteq Marine
Köp Båt i Sverige, Svenska Kronor, Varberg-Svreige, Tel: 004634016805
VHF skolen
Fiskekort for småbådsfiskere
watergames, sejlerskolen for dig.
Islev Carshine
Navisco
Columbus Marine
daiwa fiskeudstyr
Mercury Parts
Pro-Safe
L H marine
Grizzly fiskeudstyr
Elektriske spil
Skælskør motormarine.
Danish Lure
Savagegear
Herning Trailer og Bådcenter
Tempo Både og udstyr
Mercury Marine
Raymarine
Søredningstjenestens webside
Simrishamn Trolling

 
Tilmeldte:   1737